El Museo del Prado inaugura la seva nova Biblioteca Digital online


El madrileny Museo del Prado ha presentat la seva nova Biblioteca Digital, desenvolupada gairebé íntegrament amb diners públics, que ofereix accés lliure en línia a 5.600 números de revistes i 6.000 llibres especialitzats en literatura artística i publicats entre finals del segle XV i principis del segle XX.

En total s'han digitalitzat més de 1.700.000 pàgines, s'ha revisat la catalogació de 1.400 llibres antics i s'han catalogat 220 llibres més rars i 2.000 estampes contingudes a les cartilles de dibuix. En molts casos, aquests llibres han estat escrits o il·lustrats amb estampes de pintors com Dürer, Rubens, Giordano, Anibale Carracci, Josep de Madrazo, Goya, Paret, Frederic de Madrazo, Fortuny, Hogarth, Doré o Tolosa-Lautrec.

Aquest espai digital, a més d'afavorir la preservació dels fons bibliogràfics en reduir-ne l'ús i la manipulació, es converteix en una eina molt útil per a la recerca històrica artística i, de fet, s'ha incorporat a WorldCat (World Catalogue), el catàleg col·lectiu mundial més gran de biblioteques. d'art i museus.

Amb la Biblioteca Digital, el Museu pretén donar a conèixer el seu gran patrimoni bibliogràfic que, fins ara, només era accessible per a les persones usuàries internes i externes, que podien consultar-lo a la sala de lectura de la Biblioteca.