Es publica la "Història de la lloable Confraria de Benimaclet (1548-2024)"


El pròxim divendres 14 de juny del 2024, l'Associació Cultural Poble de Benimaclet, conjuntament amb la Confraria dels Sants Abdon i Senent i Santíssim Crist de la Providència de Benimaclet, presentaran el llibre “Història de la lloable Confraria de Benimaclet (1548-2024)”.

L’Associació Cultural Poble de Benimaclet és una associació al servei de Benimaclet, que té com a principal finalitat la recuperació de la memòria del que va ser el poble i l’horta de Benimaclet, fundada el 2016.

La Confraria de Benimaclet fou creada a la primera mitat del segle XVI en l’advocació dels Sants de la Pedra. A través dels segles han format part d’ella la majoria dels habitants de Benimaclet, hòmens i dones, que en ella trobaren un instrument de cohesió social i solidaritat. Hui continua viva al poble, realitzant diversos actes al llarg de l’any, com són les Festes Patronals, la Festa de la Creu de Maig, el Naixement, etc.

El llibre va ser iniciativa del Síndic Francisco Cuenca, que encarregà al cronista de la Confraria i President de l'associació, el metge Pau Giner, la coordinació de l’obra, la qual ha comptat amb la col·laboració de Vicente Valiente i Adrián Ramón i la participació de més d’una desena de veïns i veïnes que han aportat documentació i testimoni.

La investigació ha durat més de tres anys i, a banda de fer un repàs de la història de l’entitat, mostra més de cent fotografies, entre programes de festes des de 1918, les clavaries, estampes i gravats, himnes i gojos.

L’acte tindrà lloc el divendres 14 de juny del 2024, a la Llar Cultural de Benimaclet (Carrer dels Sants, 8), a les 19:00 hores.

Benimaclet és el districte número 14 de la ciutat de València (antic poble annexionat), al País Valencià, situat a la part nord-est de l'actual ciutat.